De ce să consumăm apă - 8 beneficii


Bună dragilor,

Astăzi am ales să vorbim despre hidratare şi menţinerea sănătăţii. Cred că toţi avem nevoie de asta, mai ales în zilele acestea de arşiţă.
Probabil vă întrebaţi de ce vă "bat la cap" şi eu cu asta. Păi... simplu. Sunt şi eu una dintre acele persoane care nu mereu ascultă aceste sfaturi legate consumul zilnic de lichide.
Nu cred că am băut ăm medie, pe zi, mai mult de 2-3 pahare de apă sau lichide, în general. Nu îmi era sete şi atunci nu dădeam importanţă hidratării. Şi toate bune şi frumoase, până au început să apară efectele. Iar acum mă chinui să beau apă suficientă, iar la cea mai mică abatere simt efectele adverse ale deshidratării. Şi am zis să vă fac un articol legat de necesitatea consumului de apă şi avantajele ei. Şi cam acestea ar fi cele mai importante beneficii ale ei:

  1. Elimină starea de oboseală. Cu siguranţă de multe ori aţi simţit că nu aveţi energie pentru a face ceva şi v-aţi simţit obosiţi. Aceasta se datorează acumulării toxinelor în organism.Una din cele mai bune metode de eliminare a oboselii, a punerii în funcţiene a organismului şi de redare a energiei este consumul de apă. Vă veţi simţi excelent.
  2. Te ajută să slăbeşti. 0 zaharuri, 0 calorii. Ce poate fi mai bun? Consumul de apă te ajută să îţi menţii silueta sau să o obţii. Apa pune în mişcare metabolismul, accelerând arderile şi oferă senzaţie de saţietate. Dacă vrei să slăbeşti, încearcă să consumi un pahar de apă înainte de fiecare masa. Aceasta îţi va reduce pofta de măncare şi îţi dă senzaţie de satietate.
  3. Te menţine sănătos. După cum spuneam, apa pune în mişcare întregul organism şi îl ajută să elimine toxinele acumulate. Ajută la sănătatea rinichilor, curăţându-i de toxine. Un consum mic de lichide permite toxinelor să se acumuleze în organism, cauzând diferite infecţii.
    În urma studiilor s-a demonstrat că o cantitate sănătoasă de apă poate reduce riscul apariţiei cancerului vezicii urinare şi a colonului. Apa diluează concentraţia de agenti din urina care ar putea contribui la formarea cancerului şi scurtează timpul în care acestea intră în contact cu mucoasa vezicii urinare.
  4. Arăţi minunat. Dacă îţi doreşti o piele sănătoasă şi un ten perfect, da, apa este una din sursele tale de înfrumuseţare. Deoarece pielea conţine multă apă, consumul acesteia este esenţial pentru menţinerea sănătăţii pielii. Deshidratarea determină urcarea pielii şi accelerează procesul de "îmbătrănire" a aspectului ei. Un consum optim de apă poate ajuta la prevenirea îmbătrănirii premature. Pentru o piele sănătoasă, puteţi apela şi la creme hidratante, care au scopul de a preveni deshidratarea pielii.
  5. Te face mai deştept? Nu chiar, dar ajută creierul să funcţioneze optim. Apa previne obstrucţia arterială la nivelul inimii şi creierului. De asemenea, împiedică scăderea capacităţii de memorie, odată cu înaintarea în vârstă.
  6. Îmbunătăţeşte digestia. Uite de ce "Procesul digestiei debutează cu ajutorul salivei, care este compusă mai ales din apă. Pentru digestia alimentelor organismul foloseşte saliva care ajută la descompunerea alimentelor şi a lichidelor şi dizolva mineralele şi alte elemente nutritive. Apa este necesară pentru digestia fibrelor solubile. Cu ajutorul apei, acestea se dizolvă cu uşurinţă şi scaunele vor fi moi şi se vor elimina mai uşor din tractul digestiv."
  7. Hidratează şi reglează temperatura corpului. Apa păstrează umede ţesuturile corpului. Cănd ochii, nasul şi gura devin uscate, trebuie să ne hidratăm şi pentru a păstra un nivel optim de umiditate în aceste zone sensibile, apelăm la lichide.
  8. Menţine sănătatea oaselor, muşchilor şi a articulaţiilor. În plus, apa ajută la protejarea măduvei spinării şi acţionează ca lubrifiant şi tampon pentru articulaţii.
Voi respectaţi doza zilnică recomandată de lichide?
Care este principalul beneficiu al apei care vă determină să o consumaţi?

CONVERSATION

0 păreri:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.