La mulți ani, România!

ziua nationala a romaniei

La mulți ani, dragi români!

Nu pot începe altfel, decât prin a vă ura un sincer la mulți ani, liniște în suflet, bucurii în viața și o țară cât mai apropiată de așteptările voastre.
Da, cât mai apropiată de așteptările voastre. Trebuie să fim mai realiști și să conștientizăm că fiecare om își dorește un anumit lucru de la țara lui. Niciodată nu o să fie pe placul tuturor și mereu v-a fi nevoie să îmbunătățim câte ceva. Ceea ce nu merge bine/corect sau nu merge deloc. 
Dar mesajul meu aș vrea să fie și altul, în afară de urări. Aș vrea să fim români în fiecare zi, indiferent dacă este o sărbătoare națională sau nu. Să nu ne fie rușine că ne-am născut în România sau că trăim aici. Să nu strigăm „La mulți ani, România” doar de 1 decembrie, iar a doua zi să negăm că mai suntem români. 
Dacă azi ai zis „La mulți ani, România! La mulți ani, români!” rămâi român și în restul zilelor din an. Dacă ți-e rușine de țara ta, nu te măndri cu ea doar când se întâmplă ceva bun. Înseamnă că ție rușine cu prietenii tăi, cu cunoscuții tăi, cu tine, cu tot. Pentru că România nu înseamnă doar un petec de pământ. Înseamnă oameni! Oamenii formează o țară pe care o îngrijesc, o administrează. Unul dintre ei ești și tu! Și TU ești o părticică din această țară. 
Dacă vrei o schimbare în țară, începe cu tine! 
NU țara este mizerabilă, plină de deșeuri, peturi prin păduri, parcuri, răuri, lacuri, piețe, etc. Oamenii care o formează au creat mizeria!
NU România este săracă! Oamenii care nu vor să muncească; cei care cerșesc deși pot merge la lucru; oamenii care cer de la stat ajutoare, dar nu acceptă nici o slujbă; oamenii care dau toți banii pe alcool, distracție, țigări, dar la mâncare pentru copii nu se gândesc; ei sunt săraci!
NU România este corupția! Oamenii care dau șpagă, care acceptă să fie furați de politicieni, ei încurajează corupția.
România nu ar exista fâră OAMENI! Iar oamenii o crează așa cum este: cu bune și cu rele. Schimbă-te TU, încurajează educația, nu renunța nicioadată la bunul simț, respect și așa ziși „cei șapte ani de acasă”. Fi TU așa cum îți dorești să fie România! 
La mulți ani, români!

CONVERSATION

0 păreri:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.