Curăţarea pensulelor şi a bureţilor de machiaj

how to clear make-up brush

"Frumuseţea este gloria femeii."- George Budoi
Ceau dragilor,

Zicea George Budoi despre frumuseţe că este gloria femeii. Oare a avut dreptate? Totuşi, trebuie să recunoaştem că frumuseţea este un mare atu pentru o femeie. Iar frumuseţea poate lua diferite forme, depinde cum o percepe fiecare; frumuseţe naturală, prin make-up, simplitate, atitudine şi lista poate continua.
Dar astăzi ne rezumăm la o formă a frumuseţii la care apelează majoritatea femeilor: make-up. Şi anume la bazele make-up-ului. Pentru că fiecare make-up începe cu alegerea pensulelor şi se termină tot cu pensule. Cu cronologie inversă, începem cu curăţarea pensulelor. În următoarele întâlniri avem suficient timp să discutăm despre tipul pensulelor, utilitatea lor, cum le alegem etc. Dar prima dată hai să vedem cum avem grijă de ele, pentru că degeaba le avem, dacă nu ştim să le îngrijim.

1. Cu ce curăţăm pensulele?
Având în vedere că piaţa s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, găsim o mulţime de produse speciale pentru curăţarea pensulelor. Şi cred că sunt foarte utile atunci când ai zeci de pensule, timp puţin şi pensulele sunt indispensabile în meseria ta. Dar nu este singura modalitate de a păstra pensulele. Puteţi să le curăţaţi cu produsele pe care cu siguranţă le aveţi în casă. Eu folosesc un săpun lichid sau un şampon delicat, hrănitor, o mască de păr şi un prosop. Simplu.

liara creme seife

2. Umeziţi pensulele şi bureţii
Primul pas, evident, după ce ne-am pregătit tot ce avem nevoie, este umezirea pensulelor. Umeziţi pensulele şi bureţii cu apă călduţă pentru a le putea curăţa mai uşor. Aveţi grijă să nu le lăsaţi stând în apă pentru că se vor dezlipi mai repede.

pensule de make-up

3. Spălaţi fiecare pensulă şi burete separat
Vă puneţi puţin săpun în mână (sau într-un bol, dar mi se pare că este mai uşor şi mai eficient în mână), luaţi o pensulă pe care o treceţi în mişcări linare, de "înainte şi înapoi", prin săpun. Apoi clătiţi cu apă călduţă. Pensula este curată când din ea iese apă curată, limpede şi nu se mai văd impurităţile.

4. Păstrează firele pensulelor moi
Dacă aveţi pensule din păr natural, puteţi să le aplicaţi puţin balsam hrănitor de păr sau o mască de păr. Exact ca în cazul părului vostru. Astfel, firele pensulelor rămân moi, exact ca la început şi le prelungiţi durata de folosire. Pentru pensulele din fire sintetice nu este necesar să aplicaţi balsam, deoarece oricum acestea nu se înmoaie. Şi trecem la următorul pas.

inmoirea firelor pensulelor de machiaj

5. Uscarea pensulelor
După ce vă asiguraţi că pensulele sunt curate şi bine clătite, ştergeţi-le cu un prosop sau şerveţel, pentru a elimina excesul de apă. Aveţi grijă să le ştergeţi uşor, fără să agresaţi firele. Apoi, cu degete, aranjaţi firele pensulei, astfel ca pensulele să arate exact ca atunci când le-aţi achiziţionat şi aşesaţi-le pe un prosop curat, pe orizontală. Astfel, firele se uscă frumos şi recapătă forma lor iniţială. Lăsaţi pensulele să se usuce la temperatura camerei.

uscarea pensulelor

6. "Remurdărirea" pensulelor
:P Pensulele sunt curate şi frumoase, ca noi. Nu vă rămâne altceva, decât să le refolosiţi, să arătaţi superb şi să nu uitaţi să curăţaţi pensulele ori de câte ori este nevoie, sau cel puţin o dată pe săptămână.


De ce este nevoie de o îngrijire optimă a pensulelor?
Ştim cu toţii că de cele mai multe ori nu avem chef să curăţăm pensulele după fiecare utilizare, cum ar fi indicat. Însă dacă este vorba de pensule personale, putem să amănâm acest procedeu şi să le spălăm cam o dată pe săptămână. Totuşi, nu trebuie să uităm de ele. Pensulele de make-up sunt cele care se murdăresc cel mai repede, mai ales cele pentru produse cremoase, şi devin un mediu numai bun pentru bacterii. De cele mai multe ori nu machiajul în sine de afectează tenul, ci nerespectarea paşilor de îngrijire a tenului.
Până data viitoare, aveţi grijă de tenul vostru. Vă pup,



Voi cum vă întreţineţi pensulele şi bureţii de make-up? 

CONVERSATION

0 păreri:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.